15 Temmuz 2009 Çarşamba

Mobil Internet Device

ARNOS ağırlıklı olarak taşınabilir mobil cihazlar üzerinde çalışabilecek şekilde geliştiriliyor. Dokunmatik ekranlar, küçük ekranlı cihazlar...
Internet erişim teknolojileri kablosuz bağlantıyı ucuz ve kolay kılınca bu taşınabilir cihazların çok kısa bir sürede herkesin cebine/çantasına gireceğini görmek kehanet değil.
Yarışmanın duyurusunu çeşitli platformlarda yaparken; "kolay" bir iş yaptığımızı sandığımız yolunda uyarılar aldık. Ama bu "fikir" aklımıza bir ay önce gelmedi. Bir süredir devam eden yoğun bir projenin, açık kaynak dünyasından aldıklarına teşekkürü mahiyetinde bir yan ürünü olarak düşünülebilir.
Masaüstü uygulamasının temeli geliştirilmiş sayılır. Ancak görsel tasarım için açık kaynak dünyasına inanan yaratıcı arkadaşları bekliyoruz.
Bir düşünün; pek çok insanın elindeki cihaz üzerinde sizin tasarladığınız kullanıcı arayüzü çalışacak!

Hala heyecanlanmadınız mı?

2 yorum:

  1. Cep telefonlarından ne farkı olacak bu mobil cihazların? Neden üzerimde birden fazla cihaz taşımak zorunda kalayım? Mobilite beni hamala dönüştürmeden combo bir çözüm bulmaya çalışmalı değil mi?

    Cihazları üretenlerle yazılımları geliştirenlerin aynı olmaması ortalığı çöplüğe dönüştürüyor. İki yılda eskiyecek bir sürü teknolojik çöpe para harcıyoruz. Bir insanın ne kadar farklı cihaza ihtiyacı olabilir ki? Neden hepsini tek cihazla yapamıyorum? Ben evimin anahtarlarını, cüzdanımı, kimliğimi almadan gezebileceğim bir cihaz olsun diye bekliyorum. telefon ve internet ihtiyacımı gidereceğini düşünmek de hayal olmamalı.

    YanıtlaSil
  2. Söylediklerinizde yanlış yok, ama bu yorumunuzu haklı çıkarmıyor. "perfection"a ulaşabilmenin yolu kullanıcı deneyimidir. Yoksa bırakırsak konu "mutfak robotu" gibi 184 parçalı kullanılmayan bir tasarıma neden olabilir.

    Aslında şöyle de düşünülebilir; her kullanıcının ihtiyacı farklıdır, her ihtiyaca en yakın bir veya birden fazla ürün seçeneği olmalıdır.

    Birgün "cloud computing" gelir diye commodore'lar üretilmese miydi?

    YanıtlaSil